mitolojide yaratıklar

llsanrilarll
1. Kerberos:Hades'in hüküm sürdüğü Ölüler Dünyasının bekçisidir.
2. Minotor:Boğa başlı, kuyruklu ve insan vücutlu olan Minotor, Girit'te yaşayan ve insan etiyle beslenen bir yaratıktır.
3. Pegasus:Kanatlı uçan at olarak bildiğimiz Pegasus, yılan saçlı ve bakışlarıyla herkesi taşa çeviren Medusa'nın kanından doğar.
5. Kentaur:Kentaurlar belden yukarısı insan, aşağısı ise at şeklinde olan varlıklardır.
6. Kikloplar:Tek gözü olan devler olarak betimleyebileceğimiz Kiklopların bilinen bir diğer ismi ise Tepegözdür.
7. Kimera (Chimera):Typhoon ile Ekhidna'nın canavar çocuklarından biridir Kimera. Ağzından alevler saçan, yılan kuyruklu bir aslan.

monopoly

baris
Monopoly, emlakçılık konulu, zar ile oynanan bir masa oyunu. Parkers Brothers tarafından üretilmiştir. Monopoly sözcüğü İngilizcede "tekel" anlamına gelir. Oyuncuların amacı mümkün olduğunca çok emlak satın alarak (tekel olarak) diğer oyuncuları iflasa sürüklemektir.

çip

sicakafa
2020 yılından bu yana devam eden krizin, son günlerde çin halk cumhuriyeti ile tayvan arasındaki gerginliğin, savaşa dönüşmesi durumunda zirveye ulaşacağı teknoloji ürünü. elektronik aletlerinize iyi davranın.

kalimba

sicakafa
afrika'ya özgü bir müzik aleti. tepsi gibi bir tahta parçasına iliştirilen farklı boyutlardaki sabitlenmiş metal parçalardan oluşur. baş parmaklar kullanılarak ses çıkartılır.

arama motoru

saat200milyar
Arama motoru, internette bilgi aramak için tasarlanmış bir bilgisayar sistemidir. Bir arama motoru, web sayfalarını alaka düzeyine ve popülerliğe göre sıralamak için algoritmalar ve matematiksel formüller kullanır. En popüler olanları Google, Bing, Yahoo! ve Yandex'dir.

Arama motoru tarayıcıları veya botlar, web'de gezinen ve web sayfalarını dizine ekleyen otomatik programlardır.

Arama motorları, dizine eklenmiş bu sayfalardaki bilgileri, bir kullanıcının arama sorgusuyla alaka düzeyine göre sıralamak için kullanır. Ayrıca, belirli bir arama sorgusu için en alakalı sayfaları listeleyen bir sonuç sayfası oluşturmak için bu bilgileri kullanırlar.

kabak tatlısı tarifi

llsanrilarll
Çokça sevilen kabak tatlısı yapmayı öğrenelim:
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
-2 kg balkabağı
-3 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
-1 su bardağı dövülmüş ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
-Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.
-Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.
-Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
-2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
-Geceden bekletilen kabak kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Arada çatalla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
-Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınır, üzerine tahin gezdirilip dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.
-Dilerseniz kabakların üzerine kendi şerbetini ağdalaştırıp da gezdirebilirsiniz. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirmelisiniz.
-Aynı şekilde kabak tatlınızı fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.
Kabak tatlısı tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim, şimdiden afiyet olsun.

çeviri yapma uygulamaları

ediz
Metni veya konuşmayı bir dilden diğerine çevirmenize yardımcı olabilecek birçok çeviri uygulaması ve aracı vardır. Bazı popüler seçenekler şunları içerir:

Google Çeviri: Bu, web sitesi ve mobil uygulama olarak kullanılabilen ücretsiz bir çeviri hizmetidir. 100'den fazla dil arasındaki çevirileri destekler ve ayrıca resimlerdeki metni ve el yazısı notları çevirebilir.

Microsoft Translator: Bu, web sitesi ve mobil uygulama olarak kullanılabilen başka bir ücretsiz çeviri hizmetidir. 60'tan fazla dil arasındaki çevirileri destekler ve ayrıca biriyle gerçek zamanlı olarak farklı bir dilde sohbet etmenizi sağlayan konuşma modu gibi özellikler sunar.

DeepL Translator: Bu, web sitesi ve mobil uygulama olarak kullanılabilen ücretli bir çeviri hizmetidir. Yüksek kaliteli çeviriler sunduğunu iddia ediyor ve çok çeşitli diller arasındaki çevirileri destekliyor.

iTranslate: Bu, iOS ve Android cihazlar için kullanılabilen bir çeviri uygulamasıdır. 100'den fazla dil arasındaki çevirileri destekler ve ayrıca çevrimdışı çeviri ve sesten metne çeviri gibi özellikler sunar.

Çeviri: Bu, iOS ve Android cihazlar için kullanılabilen bir çeviri uygulamasıdır. Hızlı ve doğru çeviriler sunduğunu iddia ediyor ve çok çeşitli diller arasındaki çevirileri destekliyor.

Çeviri uygulamalarının ve araçlarının bir metin parçasının anlamını genel olarak anlamak için yardımcı olabileceğini unutmamak önemlidir, ancak bunlar her zaman değildir

radar

entryprofesor
Radar, radyo dalgalarının yansıması yardımıyla uzaktaki nesneleri ve bu nesnelerin hız, kerteriz ve mesafesini tespit eden cihazdır. Radar, RAdio Detection And Ranging sözcüklerinin akronimidir. Radarlar; kullanım alanlarına göre hava ve deniz radarları olmak üzere ikiye ayrılır.

venüs gezegeninin özellikleri

saat200milyar
Venüs, güneş sisteminde Güneş'ten sonraki ikinci gezegendir. Adını Roma aşk ve güzellik tanrıçasından almıştır. Venüs, çoğunlukla karbondioksit ve nitrojenden oluşan kalın bir atmosfere sahiptir. Atmosfer, güneş sistemimizdeki diğer gezegenlerden daha sıcak hale getirmek için ısıyı hapseder.

Venüs'ün yüzeyi genellikle bulutlarından kurşun ve sülfürik asit yağmurlarını eritecek kadar sıcaktır, bu da orada bitkilerin büyümesini zorlaştırır.

kır pidesi

sicakafa
öğrenciliğimde, okul çıkışlarında içtiğimiz biralara para ayırmamı sağlayan uygun fiyatlı hamurişi.

en son ne zaman yediğimi hesaplayamayacağım kadar uzun zaman geçti üzerinden ama peynirli, kıymalı ve patatesli olmak üzere üç çeşidi vardı. içi dolu dolu olsa da lor peynirli ve baharatlarla tatlandırılmadığı için saman gibi tadı olan patatesli kır pidesinin yanında, eser miktarda kıyma içerse de bol baharat sevdiğim için ne eti olduğunu düşünmeden hep kıymalı yerdim. parmak kalınlığında dilimlenip servis edilen pidenin üzerine kırmızı pul biber döküp yemenin tadı hiçbir şeyde yoktu.

kaç zamandır aklımda, bu sabah yine canım istedi. yolumun üzerindeki tüm hamurişi yapan dükkanlara sordum, yok. sanırım artık ucuza mâl edemedikleri için birçoğu yapmıyor diyeceğim ama maşallah çakma makaronlar, izmir bomba tatlısı, kruvasan dolu dükkanlar. yeme-içme alışkanlıkları da değişmiş olabilir tabii.

aklıma estikçe aramaya devam ediyorum. tadı öğrenciliğimdeki gibi olur mu, bilmiyorum ama güzel hatıralarımın bir parçasıdır.

üniversite öğrencisi

sicakafa
şaka maka değil cidden açlık içinde okuyan bir kitledir. mezuniyet sonrası da milyarlar tutan (binlerce TL yani) harç borçlarını ödemek için boğaz tokluğuna çalışır, yaşar. kim ne derse desin, bir ülkenin geleceği açlıkla terbiye edilmektedir. vampircik'te falancanın filancanın yazılarına link vermekten hoşlanmıyorum ama okuduğumda beni hüngür hüngür ağlatan haberleri bir de yazarken ağlamak istemiyorum:

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol