en iyi çizgi diziler

sicakafa
'çizgifilm mi izliyosun lan ahaha' şeklinde tepki veren ve bugün hala var olan bir grup bünyenin asla zevkine varamayacakları dizilerdir bunlar. birkaçı:

death note
avatar
the legend of korra
pokemon
cedric
life with louie

stephen hawking

sicakafa
ünlü fizikçi stephen hawking oxford üniversitesinden mezun olmuş ve cambridge 'de yüksek lisans programına kabul edilmiştir.1962 yılında tıbbi adı als denilen hastalığa yakalanmıştır. stephen hawking fizik alanında çalışmalar yapmıştır. 1970'li yıllardan itibaren tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalmış, ellerini kullanamaz, yazı yazamaz hale gelmiştir. ellerini kullanma yetisini yitirdiğinden araştırmalarını tamamen aklında gerçekleştirmek zorunda kalmıştır. hawking bu andan itibaren kağıt kalem çizimleri ve yazılı denklemler yerine, sezgisel zihin resimleri ve denklemler yoluyla düşünmektedir.

şizofreni

sicakafa
kişinin hayaller, sanrılar görmesine yol açan hastalık. şizofren hastaları gerçek ile, hayali ayırt edemez. bir gün napolyon ile savaşta iken, ertesi gün mehter marşı eşliğinde osmanlı ordusuyla harbe katılmış olduklarını söylemeleri muhtemeldir. erken fark edilirse tedavisi mümkündür.

selçuk bayraktar

beton
Selçuk Bayraktar (7 Ekim 1979, Sarıyer, İstanbul - ), Türk mühendistir. Türkiye'nin ilk milli S/İHA sistemi Baykar Bayraktar TB2'nin mimarı, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı / Teknoloji Lideri (CTO) ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti başkanıdır

sosyoloji

saat200milyar
Sosyoloji, toplum ve insan sosyal etkileşiminin incelenmesidir. Nitel ve nicel araştırmalar da dahil olmak üzere toplumu analiz etmek için çeşitli yöntemler kullanan bir sosyal bilimdir.

Sosyoloji, terimi icat eden ve sosyolojiyi "toplum bilimi" olarak tanımlayan Auguste Comte tarafından 19. yüzyılda kuruldu. Pozitivist bir aşamanın son üç aşama olarak gördüğü şeyi takip edeceğini savundu: teoloji, metafizik ve bilim. Comte, bilimsel bir yaklaşımın sosyal düzen, kültür ve dil gibi insan ilişkilerini tarihsel gelişimin ürünleri olarak ortaya çıkaracağına inanıyordu.

biyografi

baris
Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikâyesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol