anlam

seri
Bir kelimeden, bir sözden, bir davranış veya olgudan anlaşılan şey, bunların hatırlattığı düşünce veya nesne, mana, meal.

semantik makale

saat200milyar
Semantik makale, belirli bir anahtar kelime için yazılmış bir makaledir. İçeriği belirli bir anahtar kelime için optimize etmek amacıyla yazıldığı için optimize edilmiş makale olarak da adlandırılır.

Bu tür yazılarda yazar sadece konu hakkında yazmaya değil, Google ve Bing gibi] arama motorlarında nasıl üst sıralara çıkılacağına odaklanacaktır.

Anlamsal bir makalenin amacı, arama motorlarından ve sosyal medyadan daha fazla ziyaretçi almak için arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) diğer makalelerden daha üst sıralarda yer almaktır.

(bkz: arama motoru)

çember dizisi

sena
Her bölüm farklı bir konuyu işleyen gerilimli bir Türk dizisidir.
Konusu: İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki bir polis ekibi gizemli vakaları araştırır.

ronaldo

ediz
Cristiano Ronaldo, Portekizli bir futbolcudur. Ronaldo, Manchester United, Real Madrid ve Juventus gibi önemli takımlarda oynadı ve birçok ödül kazandı. Ayrıca, Portekiz milli takımında da oynadı ve takımını 2018 Dünya Kupası'nda çeyrek finale kadar yükseltmeyi başardı. Ronaldo, ayrıca birçok rekor kırarak futbol tarihine geçmiştir. Örneğin, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan oyuncu, Real Madrid'de en çok gol atan oyuncu ve dünya çapında en çok gol atan aktif oyuncu gibi rekorların sahibidir. Ronaldo, ayrıca birçok ödül kazanarak futbol dünyasında en iyi futbolcu olarak anılmaktadır.

playstation

sicakafa
sony firmasının "playstation" adı verdiği oyun konsollarının ilkidir. 1994'te çıkan konsolun 2004'te satışı kalkmıştır. nintendo'nun sony'ye verdiği cdrom siparişini son anda iptal etmesi üzerine sony elinde kalan cdromu geliştirerek playstation'ı üretmiştir.playstation şuanda 3 versiyonu ve de bir elde oynanan psp ile toplam 4 farklı şekilde bulunur.playstation diğer oyun konsolları gibi televizyonlarda oynanır.playstation'un diğer konsollardan en önemli ayrıcalığı dünyada ve türkiyede onun gibi bir oyun konsolu olmamasıdır.(buraya kadar alıntı)
ilk oynandığında rezil olunması muhtemeldir ama zamanla sorunlar aşılır, kızların eline bi ayrı yakışmaktadır.

saç boyatmak

sicakafa
genel olarak zamana yenik düşen saçları genç gözüktürme amacıyla yapılsa da günümüzde artık zevk haline gelmiş bir eylemdir. valla ne yalan söyliyim kadınlarda çok hoş duruyor, özellikle ten rengine uydurabilmişse of yani. erkekler yapınca karaköy pezevengi gibi duruyorlar, yapmacık, göz kanatıcı ve saire; olmuyor.

üşümemek için ne yapılır

sicakafa
bir soru cümlesi. işte pekmez filan içilir, o yoksa konyak içilir , o yoksa evde koşturulur filan...

ha güzel bir bilgi de vereyim. ayaklarınız çok üşüyorsa açın buz gibi suyu, içine daldırın ayaklarınızı. sonra iyice kurulayıp hemen çorap giyin. cayır cayır yanacaklar.

adli para cezası

sicakafa
aksine hüküm bulunmayan hallerde bir gün karşılığı takdir edilen miktarın çarpılması neticesinde hesaplanan meblağın hükümlü tarafından devletin hazinesine ödenmesi gereken para cezası.

osmanlı imparatorluğu

saat200milyar
Osmanlı İmparatorluğu 1299'dan 1922'ye kadar büyük bir güçtü. Türkçe konuşan seçkin bir Türk sınıfı tarafından yönetilen çok ırklı ve çok dilli bir imparatorluktu.

Osmanlı İmparatorluğu, Anadolu'daki Bizans topraklarının çoğunu ve ardından Balkanlar'ı, güney İtalya'yı ve Orta Avrupa'nın bazı kısımlarını fetheden I. Osman tarafından 1299 yılında kuruldu.

Osmanlı İmparatorluğu, Basra Körfezi'nden Macaristan'a kadar uzanan bir alana hakim olduğu 1683 yılında zirvesine ulaştı. O zamanlar imparatorluk yaklaşık 25 milyon insanı, yani o zamanlar dünya nüfusunun yarısını kapsıyordu.

zonguldak

sena
Zonguldak kendine has küçük bir şehrimizdir. Merkezde iki adım attıktan sonra sahil kenarına varıyorsunuz. Kozlu sahili, Zonguldak'ın -bence- en güzel yeri. Gidip görülebilir. Zaten çok büyük bir şehir değil. gezip geri dönülebilir

paganizm

sicakafa
çok tanrılı dinlerin kültürüdür. şamanizm dünyada bulunan şeylerin ruhlarına tapınırken, paganizm bunları yöneten dünya üstü varlıklara tapar. temel ayrım bu soyutlama adımındadır ki aynı adımın bir sonraki basamağı tamamen soyut tek tanrıların dinleri olarak karşımıza çıkar.

eğer kişi bir fırtınayı dışarıda gezen şeytanlara bağlıyorsa, insan şamanist geleneğin etkisi altındadır lakin o fırtınanın, rüzgarın, havanın yönettiği şeyle beraber bulunan ruhuna gönderme yapar. eğer aynı kişi rüzgarı, rüzgar dışında kalan bir rüzgar tanrısının varlığına bağlarsa pagan olur.

ironi

baris
Kelimenin ikinci sözlük anlamını, yani “sözün tersini kastederek kişiyle veya olayla alay etme” anlamını karşılar.

dede korkut hikayeleri

sicakafa
xiii ve xiv. yüzyıl aralığında anadolu ve kafkas türk toplulukları arasında sözlü olarak söylenegelen 12 adet hikayeden oluşan bir söylenceler bütünüdür. bu sözlü gelenek ürünü hikayeler, xv ve xvi. yüzyılda yazıya geçirilip günümüze değin ulaşması sağlanmıştır. erken islami dönem ürünleri sayıldığından şamanist(?), gök tanrı inançlarından bolca unsur bulunur.

hikayelerdeki olağanüstü olayların yanında gerçeğe yakın hatta gerçek olabilme ihtimali olan olaylar iç içe verilmiştir. hikayelerde tema genel olarak kahramanlık, birlik gibi gözükse de öğüt verme ağır basar. yaşananlar üzerine ortaya çıkan dede korkut, ak sakallı bir erendir. aynı zamanda eski alplerdendir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol