stadyum

baris
Futbol ve diğer takım oyunlarının oynandığı, atletizm yarışmalarının, kimi törenlerin vb. yapıldığı, izleyicilerin bunları rahatlıkla izleyebilmelerine elverişli oturma yerleri bulunan alan.

ayakkabı

llsanrilarll
Üstü genellikle deri ve benzeri bir şeyden, altı kösele, lastik gibi dayanıklı maddelerden yapılan, özellikle sokakta, her türlü etkiden ayağı korumak için giyilen ayak giyeceği.

kağıt

seri
kagit ilk olarak m.s. 105 yilinda cin'de yapilmis, batiya araplar yoluyla gecmistir
üzerine yazılan yazmaya yayılan zımbırtı.

uluslararası sürücü belgesi

sicakafa
abd'de, florida hariç neredeyse hiçbir yerde geçerliliği yoktur. florida da turistik bölge olduğu için tc nufus cuzdanımın kimlik numarasını "bu benim sürücü belgem" diyerek araç kiralamışlığım, banka hesabı açmışlığım var. orası sayılmaz.

materyalizm

baris
İnsanın çevresindeki dünyanın nesnel bir gerçekliği olduğunu ve bilimsel olarak anlaşılabilip açıklanabileceğini savunan felsefe akımı.

zampara

sicakafa
kadınlarla eğlenen, onları sadece vücud olarak gören isimlere verilen addır. zampara için önemli olan karşı tarafı elde etmek, heyecan yaşamak ve maceradır. bulunduğu arkadaş ortamlarında çeşitli sıfatlar vererek gururu okşanır, yaptığı doğru olarak gösterilir. karşı cinsi insan oalrak görmediği için belli bir zaman sonra kaybetmeye mahkumdur.

prison break

sicakafa
ilkokulda izleyip hayran kaldığım bir diziydi, geçenlerde dönüp baktım da arka sokaklar'dan hiçbir üstünlüğü yokmuş yav. hele 2017de çıkan bölümler aman yarabbi. bi sahnede yüz taramasından mı ne geçmek için elerine yaptırdığı dövmeyle geçiyordu yok artık anasının şeyi

felsefe

saat200milyar
Felsefe, gerçekliğin, bilginin ve değerlerin anlamını ve doğasını anlamaya çalışan bir çalışma alanıdır.

felsefe nedir? Felsefe, gerçekliğin, bilginin ve değerlerin anlamını ve doğasını anlamaya çalışan bir çalışma alanıdır. Binlerce yıldır var olan bir disiplin. İlk filozoflar esas olarak insan olmanın ne anlama geldiği ve kişinin hayatını en iyi nasıl yaşayacağıyla ilgilendiler. Ayrıca bir şeyi "bilmenin" ne anlama geldiğini ve doğru ile yanlış arasındaki farkın ne olabileceğini bilmek istediler.

Pek çok filozof bu sorulara farklı şekillerde bakmıştır. Bazıları gerçeklik hakkında herkesin anlamaya çalışması gereken mutlak gerçekler olduğunu düşünürken, diğerleri hiçbir şeyi kesin olarak bilemeyeceğimizi ancak yine de bildiklerimizle elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğini öne sürdüler. Bazıları, şeyleri yalnızca duyularımızla (kendi düşüncelerimiz dahil) bilebileceğimizi düşünürken, diğerleri bunu tartıştı.

intlemek

baris
Eğer Moba tarzı bir oyun oynadıysanız bu kelime ile karşılaşmışsınızdır.Intlemek kasıtlı olarak rakibe feedlemek anlamına geliyor.

nef arsa

sicakafa
farklı şehirlerde projeleri olan yatırım konsepti. genel olarak istanbul'dan uzaklaşılması ve diğer şehirlere yatırım yapılması güzel gibi gözüküyor fakat o şehirlerin içinde kırşehir de olduğu için durup düşünüyorsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol