anime

baris
Anime diğer adı ile japon çizgi filmi bilgisayardan tasarlanan veya el çizilen çizgi filme denir. Genellikle yetişkin içeriklerin olduğu tabii bunun yanında çocuk içerikleri barındıran anime her türlü konuya sahiplik yapmaktadır.

barbara palvin

saat200milyar
Barbara Palvin, Macar model ve aktris. Tommy Hilfiger, Ralph Lauren ve Calvin Klein gibi tanınmış markalar için modellik yaptı. Palvin, modellik kariyerine ek olarak "Holidays", "The Devil's Double" ve "The Zookeeper" gibi filmlerde de rol aldı.

Palvin, 16 Nisan 1992'de Budapeşte, Macaristan'da doğdu. Ailesi Romanya'dan gelen göçmenlerdir. Okul dışında annesini beklerken bir mankenlik ajansı tarafından izlendikten sonra 13 yaşında modelliğe başladı.

2005 yılında modellik kariyerine tam zamanlı olarak devam etmek için New York'a taşındı.

picasso

saat200milyar
Pablo Picasso 1881'de doğdu ve 1973'te öldü. İspanyol ressam, heykeltıraş, matbaacı, seramikçi ve sahne tasarımcısıdır.

Pablo Picasso, çalışmaları sanat dünyasında büyük etkisi olan tanınmış bir sanatçıydı. 20. yüzyılın en ünlü sanatçılarından biridir.

Picasso 1881'de İspanya'nın güneyindeki Endülüs'teki Málaga'da doğdu. Babası, ona küçük yaşlardan itibaren resim yapmayı ve çizmeyi öğreten bir sanatçıydı. 1896'da ailesiyle birlikte Barselona'ya taşındı çünkü babası orada resmi bir sanatçı olarak eğitim almasını istedi.

cem uzan

sicakafa
televizyondaki futbol maçlarını seyrederken televizyonun alt kısmında "mazot 1 ytl olacak", "öss ve harçlar kalkacak", "fındık 8 ytl olacak" çıkışlarının sahibi ve 2002 seçimlerinde aldığı %7.5 oyla" bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir" vecizesinin ne kadar doğru olduğunu anlamama neden olan şahsiyettir.

amerika birleşik devletleri

saat200milyar
Amerika Birleşik Devletleri, 50 eyalet ve bir federal bölgeden oluşan federal bir cumhuriyettir. Ülke çoğunlukla, kırk sekiz bitişik eyaleti ve Washington, DC'nin Kanada ve Meksika ile sınırlandığı Orta Kuzey Amerika'da bulunuyor. Alaska eyaleti, Kuzey Amerika'nın kuzeybatı köşesinde, doğuda Kanada, kuzeyde Arktik Okyanusu ve batıda ve güneyde Pasifik Okyanusu, daha güneybatıda Bering Boğazı boyunca Rusya ile sınırlanmıştır. Hawaii eyaleti, Pasifik Okyanusu'nun ortasında bir takımadadır.

Amerika Birleşik Devletleri, 1776'da bağımsızlığını ilan eden Doğu Kıyısı boyunca uzanan on üç İngiliz kolonisinden, Tanrı'nın takdiri altında tek bir ulus olarak ortaya çıktı. Zirvedeyken, Büyük Britanya ve Rusya ile birlikte üç büyük dünya gücünden biriydi; ancak büyüklüğü, çeşitliliği ve yüksek maliyeti nedeniyle bugün önde gelen bir ekonomik güç olmaya devam ediyor.

tiktok

baris
Aslında tiktok çok güzel bir uygulama güzel kullandığınız zaman cidden çok faydalı ama maalesef ülkemizde tiktok dendiği zaman çok garip bakılıyor ama onlar da haklı sanal dilenciler çok fazla Türkiye tiktoku keşke birazcık gelişse..

diş minesi

baris
Diş minesi, dişlerinizin görünür olan en dıştaki kaplamasıdır. Diş minesi yarı saydamdır, dişlere ışıltı verir ve kalınlığına bağlı olarak, açık sarıdan mavimsi beyaza ya da griye kadar gidebilen altındaki dentinin rengini gösterir. İnsan vücudundaki en sert maddedir ve yüksek oranda mineral içerir.

üşümemek için ne yapılır

sicakafa
bir soru cümlesi. işte pekmez filan içilir, o yoksa konyak içilir , o yoksa evde koşturulur filan...

ha güzel bir bilgi de vereyim. ayaklarınız çok üşüyorsa açın buz gibi suyu, içine daldırın ayaklarınızı. sonra iyice kurulayıp hemen çorap giyin. cayır cayır yanacaklar.

ii. abdülhamid

sicakafa
33 yıl boyunca tahtta kalmıştır. osmanlı hanedanının günümüzde en çok tartışılan sultanıdır. kimilerine göre amansız bir müstebit, kimilerine göre hanedanın en kıymetmeap sultanıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol