valorant

baris
Valorant, Riot Games tarafından geliştirilip yayınlanan bir free-to-play çok oyunculu taktiksel birinci şahıs nişancı video oyunudur. İlk olarak Ekim 2019'da Project A kod adı altında yayınlanan oyun, 7 Nisan 2020'de sınırlı erişimle kapalı beta dönemine başladı ve ardından 2 Haziran 2020'de resmî olarak yayınlandı.

galata kulesi

sicakafa
istanbul'da yer alan cenevizlilerden kalma kuledir. sayısız yangın ve depremden sağ çıkmıştır. tepesine çıkma fırsatım olmadı çünkü epey bir sıra oluyor.

kruvasan

baris
Kruvasan (Fransızca: croissant), Türkçe "ay çöreği, hilâl açması" anlamına gelen Avusturya kökenli, kat kat ve hilâl şeklinde olan bir yiyecektir. Sadece tereyağıyla yapıldığı için açma ile farkı büyüktür. Genellikle yanında kahve ile yenilir.

gülümse

llsanrilarll
Türkiye'nin değerli ses sanatçılarından biri olan Sezen Aksu'nun 1991 senesinde çıkardığı arabesk, Türkçe pop türündeki güzelim şarkıdır. Birkaç sözü şöyledir:
Gülümse hadi gülümse
Bulutlar gitsin
Yoksa ben nasıl yenileyeceğim
Hadi gülümse
...
Tut ki karnım acıktı
Anneme küstüm
Tüm şehir bana küstü
Bir kedim bile yok
Anlıyor musun?
Hadi gülümse
...

çıkrık

baris
sarkıtılmış olan kovayı kuyudan kolayca çekmekte kullanılan, el ile çevrilen ve döndükçe kovanın ipi kendisine dolandığı için kovayı yukarı çeken araç.

jesse pinkman

baris
Jesse Bruce Pinkman, Breaking Bad dizisi ve El Camino: A Breaking Bad Movie filminde Aaron Paul tarafından canlandırılan kurgusal karakter. Kristal meth üreticisi ve satıcısıdır. Liseden eski kimya öğretmeni Walter White'ın partneridir, beraber uyuşturucu madde üretirler.

eksarh

baris
Eksarh (Yunanca ἔξαρχος exarchos), Bizans İmparatorluğu'nda başkent Konstantinopolis'ten uzak vilayetleri yönetmek için genişletilmiş yetkilerle donatılmış validir. Askeri operasyonlarda da bulunma yetkisine sahiptir.

uyku

seri
Dış uyaranlara karşı bilincin, bütünüyle veya bir bölümünün yittiği, tepki gücünün zayıfladığı ve her türlü etkinliğin büyük ölçüde azaldığı dinlenme durumu.

vodafone park

sicakafa
eski bjk inönü stadı yerine yapılan yeni ve modern stat. 42509 koltuk kapasitesine sahiptir. beşiktaş iç saha maçlarını burada yapmaktadır. bana kalırsa türkiye'nin en güzel iki stadından biridir. diğeri mi, göztepe gürsel aksel stadı. gürsel aksel stadını canlı göremesem de televizyondan göze çok hoş geliyor.

sterlin

sicakafa
amerikan doları karşısında, 1985'ten beri en düşük değerine inen birleşik krallık para birimi. bu şekilde giderse birkaç ay içinde tıpkı euro gibi amerikan doları ile eşitlenecekler.

edu backlink nasıl elde edilir

ediz
Edu backlink, bir website'in bir üniversite veya eğitim kurumunun domaini üzerinden bir bağlantı almasıdır. Bu tür backlinkler, genellikle daha yüksek bir saygınlık ve güvenilirlik gösterir ve arama motorları tarafından daha yüksek değer verilir.

Edu backlink elde etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Özel eğitim kurumları veya üniversiteler ile işbirliği yapın. Örneğin, bir üniversite ile bir ortak araştırma projesi gerçekleştirin ve projenin sonuçlarını sitenizde yayımlayın. Bu, üniversitenin sitenizden bir backlink vermesine neden olabilir.

Öğrenciler ve öğretmenler ile iletişim kurun. Öğrenciler ve öğretmenler, genellikle kendi üniversitelerinin web sitelerinde linkler vermek için daha isteklidirler. Öğrenciler ve öğretmenler ile iletişim kurarak, siteniz hakkında bilgi verebilir ve onların sitelerinde bir backlink vermelerini isteyebilirsiniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol