garip fobiler

llsanrilarll
İnsanların hobileri olduğu gibi hayatının önemli bir bölümünü etkileyen fobileri de vardır. Bunlardan bazılarını açıklamalarıyla sizin için derledik:
-Ablütofobi: yıkanmaktan korkma
-Anatidaephobia: ördekler tarafından izleniyor olma hissi/korkusu
-Arakibutirofobi: yerfıstığı ezmesinin, yerken, damağa yapışmasından duyulan korku
-Datafobi: veriden korkma
-Eritrofobi: yüz kızarmasından duyulan korku
-Fobofobi: korkmaktan korkma
-Ksantofobi: sarı renkten korkma

logo yazılım

sicakafa
son zamanlarda ürün merkezli yönetim, küreselleşme eşliğinde konumunu müşteri merkezli bir yönetime bırakmıştır. ayrı olarak bilhassa imalat maliyetlerinin yükselmesi şirketleri daha fazla bireysel satışa yöneltmiş ve pazarlama kanallarının defa daha etkin olarak uygulanması gerekliliği meydana çıkmıştır. yönetimin firmanın gidişatını izleyebilmesi, uygulanan sorunları görebilmesi ve bundan dolayı etkin bir crm çalışması yapılması için kesinlikle müşteri merkezli bir yönetim felsefesi benimsemesi gerekir. crm bir yöntemler bütünü olsa da bu yöntemler içerisinde en devasa hissesi ise crm yazılımları aldığından, çoğunlukla crm denilince de crm yazılımları kastedilir.

mars

sicakafa
bu gezegen, büyüklük ve şekil olarak, dünyamıza çok benzemektedir. 2 uydusu ve ince bir atmosferi bulunmaktadır. bu gezegen, güneşten gelen kırmızı ışınların çoğunu uzaya geri yansıttığı için kırmızımsı (kızıl) görünmektedir. kendi ekseni etrafındaki bir turunu 24 saat / 37 dakikada; güneş etrafındaki bir turunu ise, 687 günde tamamlamaktadır. bu gezegende, kutup bölgeleri buzla kaplıdır. gündüz sıcaklık, +20 derceye çıkarken,geceleri ise -80 dereceye düşmektedir.

manhunt

baris
Manhunt, Rockstar North tarafından geliştirilen ve Rockstar Games tarafından yayınlanan, ilk olarak Kasım 2003'te PlayStation 2 ve Nisan 2004'te Microsoft Windows ve Xbox için piyasaya sürülen bir gizli ve hayatta kalma korku oyunudur.

ayran

jawhead
Ayran, Türkiye ve bazı Ortadoğu ülkelerinde yaygın olarak tüketilen bir içecektir. Yoğurt ve sudan yapılır ve genellikle soğuk olarak tüketilir ve yoğurtlu içecekler arasında en popüler olanıdır ve Türkiye'de çok sık tüketilir.

dehşet

sicakafa
dehşet, korkunun zıttıdır. ruhu ve yetenekleri büzüştürür, dondurur. neredeyse yok eder. burada dikkatleri çekmeye çalıştığım dehşet, zihnin kaotik formülasyonlar ile felç edilmesi, insanoğlunun dimağının kavi bir kelepçeyle tutuklu bir hale getirilmesidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol